Tésztasaláta felturbózva recept

Hozzávalók:
-250g kiskagyló tészta
-pici olivaolaj a tésztához
-só
-1 piros pritaminpaprika(jó paradicsompaprika is, alényeg, hogy édes és piros)
-1 kicsi nyers kígyóuborka
-1 kisüveg gyöngyhagyma
-1 üveg savanyúuborka(kb 4 dl, lehet az átlagos bolti üveg alján hagyni pár szemet)
-2 paradicsom
-3/4 üveg konzervkukorica
-20dkg gépsonka
-20 dkg sajt
A tartármártáshoz:
-fél liter tejföl
-majonéz
-mustár
-kicsi fehérbors
-delikát ízlés szerint
-pici porcukor
Elkészítés:
A tészta vizébe sót teszünk.Megfőzzük a tésztát.Leszűrjük.Ha még kell sózzuk, és kis olivaolajat öntünk rá.Hagyjuk kihülni.A zöldségeket, a sajtot és a sonkát apró darabokra vágjuk.(a kukoricát nem kell).Kikeverjük a tartármártást.Összeöntünk mindent.
Jóétvágyat!
Tanácsok:
Hűtve fogyasztandó!Másnapra lesz csak igazán finom!Nagy adag lesz belőle.
Elkészítési idő:változó.Igen aprólékos, ügyetlen kéznek órákig kitartó munka.De egyszer megéri kipróbálni,utánna rászokik mindenki.

Nincsenek megjegyzések: