Röszti recept

Hozzávalók:
(4 személyre):
1 kg (lisztes) burgonya
2,5 evőkanálnyi zsír vagy sütővaj
fél teáskanálnyi só
1 evőkanálnyi vaj
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. A zsírt egy serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a krumplit, megsózzuk, s időnként kicsit átkeverve elősütjük. Majd a krumplimasszát lepénnyé formálunk, s - még mindig kis tűzön - annak minkét oldalát aranysárgára (és kérgesre) sütjük. Ez oldalanként kb. 15 percet kíván. Végül a tetejére morzsolunk egy evőkanálnyi vajat, s még 5 percig hagyjuk a tűzön.
A rösztit sokféleképpen gazdagíthatjuk. Tálalhatjuk például a tetején tükörtojással, vagy reszelt sajtot (sütőben) ráolvasztva. De már magát a főtt-reszelt krumplit is dúsíthatjuk, ha frissen sült szalonnakockákat, vagy párolt savanyúkáposztát, illetve egyéb zöldségeket keverünk hozzá

Nincsenek megjegyzések: