Majorannás metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt, 2 dl tejföl, 2 tojás, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál majoránna, 1 púpozott teáskanál Vegeta, 1 mokkáskanál törött fekete bors, a tésztához 1 evõkanál só, a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, leszûröm, leöblítve lecsöpögtetem, és tálba öntöm. Amíg fõ, a tojássárgákat kikeverem a fûszerekkel és az olajjal, majd hozzákeverem a tejfölt is. A fõtt tésztát átforgatom a tojásos öntettel, végül a tojásfehérjékbõl vert kemény habot óvatosan hozzáadom. Egy kisebb tepsit olajjal kikenek, meghintem a zsemlemorzsával, és a tojásos tésztát belesimítom. A tetejét simára egyengetem, majd az elõmelegített, forró sütõben szép piros kérget sütök a tetejére. Kockákra vágva tálalom.
Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: