Balzsamos pulyka saláta ubdate1-es kód recept

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 ek dijoni mustár
3 ek balzsam ecet
2 gr fokhagyma
150 ml olíva olaj
1 ek olasz fűszerkeverék
200 gr sonka
600 gr pulykasült
1 db jégsaláta
2 db paradicsom
1 db óriás fehérbab (szerintem 1, de elhagyható)
3 sz újhagyma
200 gr zsírszegény sajt
100 gr olíva bogyó
Elkészítés:
Rövid lével főzz meg-szeletelt: sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát és petrezselyemgyökeret, nem túl puhára, majd ízesítsd fűszerekkel: tengeri só, babérlevél, borsikafű, ételízesítő. Főzés után bot mixerrel törd össze, husi mellé fogyaszd.
Tanácsok:
Készítsük el a dresszinget. Egy keverő edénybe tegyük a mustárt, balzsam ecetet, reszelt fokhagymát, olasz fűszerkeveréket és az olíva olajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre.
Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olíva bogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett fehérbab konzervet. Adjuk még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott pulykasültet. Csorgassuk meg a dresszinggel, majd keverjük óvatosan össze.

Nincsenek megjegyzések: