Hozzávalók:
Hozzávalók:
8-10 szelet pulykamell(csirke is jó)
különféle gyümölcs(lehet konzerv is)
bors,vegeta,
vaj,víz
Elkészítés:
A húst jól bevegetázzuk,kicsit borsozzuk, majd a sütõedénybe teszünk 10-15 dkg vajat, egy kis vizet és megfõzzük.A gyümölcsöket puhára fõzzük ( a konzervben már puhák), majd egy lábasban 5 dkg vajjal az apró darab gyümölcsöket megpároljuk.Lehetõleg édeskés gyümölcsök legyenek.Miután elkészültek, a húsra rákanalazod a lecsöpögtetett gyümölcsöket.Köretként lehet krumpligombócot tálalni, ami így készül:a fõtt krumplit összetöröd, kihûtöd,elkevered kevés vajjal,sóval, majd annyi liszttel, hogy közepes keménységû állaga legyen. Gombócokat formálsz belõle és kisütöd(legjobb fritõzben, ha másképpen, akkor is bõ olajban).
Pulykamell édes gyümölcsökkel recept
Kategória: Húsétel
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése