Hozzávalók:
1-2 póré( vékonyból 2db,vastagból 1 db)
1 nagyobb burgonya
zsir v.olaj,v.vaj
ételizesitő
örölt fehérbors
kb 1 evőkanálnyi liszt
tejföl
piritott zsemlekockák
Elkészítés:
A hagymát krumplit megpucoljuk,és karikára vágjuk.A zsiron kicsit megpároljuk a hagymát,megszórjuk az ételizesitővel,felengedjük vizzel,belerakjuk a krumplit,és megfözzük,közben megborsozzuk.Ha kész,leturmixoljuk,behabarjuk.zsemle kockával tálaljuk
Tanácsok:
Szoktam lightosabban is késziteni,akkor csak ételizesitös vizben fözöm meg a hagymát nem párolom.
Úgy is finom,ha nincs leturmixolva,csak be van habarva,vagy még az sem,de akkor virsli karikákkal.
A hosszú póré sokkal kellemesebb izű,a rövid fajta nekem nem jött be.
Póré krémleves recept
Kategória: Levesek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése