Hozzávalók:
50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, kb. 2 dl meleg tej és 1 evőkanál cukor az élesztő felfuttatásához, 1,5 dl olaj, plusz meleg tej a dagasztáshoz, só, 2 egész tojás
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat és a sót.
Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a liszthez és a tojáshoz, összedolgozzuk, majd az olajjal és a plusz tejjel közepes keménységű tésztává dagasztjuk. (Nem mindig szükséges hozzá az összes olaj. Ezt a dagasztás során úgyis tapasztaljuk:)
Tanácsok:
Feltétnek lecsósat szoktam csinálni. A lecsóhoz ütök 1-2 szem tojást, ez sűrít, gazdagít.
A lecsós mártást a tésztára kenjük, majd gazdagon megrakjuk vékonyra szelt kolbásszal, baconszalonnával, megszórjuk konzerv kukoricával, szép vékonyra szelt paradicsomkarikákat, hagymakarikákat, jó sok reszelt trappista sajtot is teszünk a tetejére. A sütőbe téve lassan és addig sütjük, amíg kicsit megpirul az oldala, és szárazra sül a tészta közepe. Nem árt villával kicsit megszúrkálni, hogy a felesleges levegő távozzon, és a tészta ne puffadjon fel.
Elkészítési idő: 120 perc
Pizzatészta nagyitól recept
Kategória: Tésztafélék
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése