Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
3 evõkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
só
70 dkg zöldbab (ceruzabab)
2 evõkanál étkezési kukoricakeményítõ vagy liszt
1 liter paradicsomlé
1 evõkanál cukor
fél kiskanál õrölt bors
fél csokor zellerzöld
Elkészítés:
-a megtisztított hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk'
-pirospaprikával meghintjük, elekverjük és azonnal 1 deci vizet öntünk rá;
-enyhén megsózzuk, s lefödve kb. 10 percig pároljuk;
-ezalatt a babot megtisztítjuk, majd kb. 2,5 centis darabokra vágjuk;
-a hagymához adjuk, egy kevés vizet öntünk alá s fedõ alatt puhára pároljuk;
-közben a keményítõt vagy a lisztet 1 deci paradicsomlében simára keverjük;
-lassan a többi paradicsomlevet is hozzáadjuk, majd a babra öntjük;
-cukorral, borssal, finomra vágott zellerzölddel ízesítjük;
-kevergetve felforraljuk és néhány percig - amíg kissé besûrûsödik - tovább fõzzük.
Tanácsok:
Ha akad egy kis tabasco-mártás, azzal megerõsítheti az ízét.
* - egy adag = 738 kJ/177 kcal
Elkészítési idő: 60 perc
Paradicsomos zöldbabfõzelék recept
Kategória: Főzelékek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése