Paradicsomos-spenótos tésztasaláta recept

Hozzávalók:
35 dkg masnitészta
35 dkg spenót
20 dkg koktélparadicsom
fél fej lilahagyma
2 ek balzsamecet
4 ek tökmagolaj v. olivaolaj
10 dkg fetasajt

frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tészát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk.
Tanácsok:
Az elkészített tésztasalátát tűzálló tálba is tehetjük és a sütőben 180 fokon kb. 20 percig süthetjük.
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 570 kcal

Nincsenek megjegyzések: