Paradicsomos káposzta recept

Hozzávalók:
1 kis fej édeskáposzta,
1,2 l csabai paradicsom ivólé,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dkg zsír,
őrölt bors, őrölt kömény, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé
Elkészítés:
A káposztát megmosom, ha kell, külső leveleit leszedem, torzsáját kiszedem, négy darabra vágom, fél centiméteres csíkokra szeletelem, és felengedem egy liter paradicsomlével. Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, késhegynyi törött borsot és kétszer annyi őrölt köményt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Nyáridőben pár paradicsomot is teszek bele, lehéjazva, felszeletelve.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, ezen zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl paradicsomlével és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Tanácsok:
Citromlével ízesíthető. Édeskés-savanykás ízű legyen, ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet.

Nincsenek megjegyzések: