Farsangi fánk recept

Hozzávalók:
60 dkgliszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
6 db tojássárgája
6 dkg vaj
6 dkg kristálycukor
2 cl rumsóolaj
a sütéshez baracklekvár
porcukor

1. megkelesztjük az élesztőt: 1 dl langyos tejet és cukrot öntünk az élesztőhöz, majd megvárjuk, míg felfut
2. habverővel kikeverjük a tojássárgáját kristálycukorral és rummal
3. felolvasztjuk a vajat
4. langyos tejet, megkelt élesztőt, felolvasztott vajat hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához
5. fakanállal összedolgozzuk a tésztát, amíg hólyagosodni nem kezd
6. belisztezzük a tészta tetejét, konyharuhával letakarjuk és kelesztjük
7. megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk
8. fánkszaggatóval kivágjuk a tésztát, lisztezett felületre helyezzük, letakarjuk és pihentetjük
9. fánk közepét két ujjunkkal összenyomjuk
10. fedő alatt, nem forró olajban átsütjük a fánk egyik oldalát
11. megfordítjuk a fánkot, majd fedő nélkül átsütjük a másik felét is
12. tálalás előtt a fánk közepére lekvárt rakunk és megszórjuk porcukorraló

Nincsenek megjegyzések: